Figyelmeztetés: kéretlen befizetési felhívások nemzetközi szabadalmi bejelentések magyarországi jogosultjainak

Tisztelt Ügyfeleink!

A World Intellectual Property Database (WIPD) s.r.o., Csehország; az ODM srl, Csehország; illetve a Registration of International Patent (RIPT) s.r.o., Szlovákia kéretlen befizetési felhívásokat küld nemzetközi szabadalmi (PCT) bejelentések magyarországi jogosultjainak.

A levelek a PCT bejelentéssel kapcsolatos számlának tűnnek, és csak a levélben található apró betűs tájékoztatóból derül ki, hogy valójában egy adatbázisba való bekerülést ajánl a cég 1500-2000 euró összegért.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a felkínált adatközlési szolgáltatás, illetve a megjelölt összeg befizetése a Magyar Szabadalmi Hivatal előtt folyó nemzeti, illetve a nemzetközi eljárásokra, valamint a megszerzett jogokra semmilyen befolyással nincs, és abból semmiféle a szabadalmakhoz fűződő jog nem származik.

Amennyiben kételyei merülnek fel valamely levéllel kapcsolatban, kérem forduljon a Magyar Szabadalmi Hivatalhoz [tel.: (1) 474 5561, fax: (1) 474 5534, e-mail: sztnh [169] hipo [961] gov [961] hu].

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Szellemi Tulajdon Világszervezetének, az Európai Szabadalmi Hivatalnak, valamint az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának honlapját, ahol hasonló figyelmeztetések olvashatók az alábbi címeken:

http://www.wipo.int/pct/en/warning/pct_warning.htm

http://www.epo.org/patents/law/legal-texts/InformationEPO/archiveinfo/29062006.html

http://oami.europa.eu/ows/rw/pages/CTM/feesPayment/warning.en.do

2010/12/08